A ZÖLD VÉR! A Spirulina az összes olyan tápanyagot tartalmazza, melyre az emberi szervezetnek szüksége van!!! 💚💚💚 Kicsit bővebben erről a “super food”-ról A Spirulina a legtöbb proteint tartalmazó élelmiszer, több mint 60% emészthető, növényi fehérjét tartalmaz. A Spirulina tele van különleges fitonutriensekkel, mint a fikocianin, poliszacharidok és szulfolipidek, melyek támogatják az immunrendszert! Jó eséllyel csökkentik a fertőzéses megbetegedések és az autoimmun betegségek kockázatát. A főbb hatások az alábbiakban foglalhatók össze: 1) antivirális és vírusfertőzés ellenes (vizes kivonata gátolja a HIV-1 vírus replikációját – klinikai vizsgálatokban igazolt), 2) antimikrobiális (különböző szerves oldószerekkel készült kivonatai, illékony szénhidrogénjei – heptadecén és tetradecén), 3) antioxidáns (por önmagában és kombinált készítményekben, szuperkritikus extrakcióval készült kivonat), 4) gyulladáscsökkentő (különösen a C-fikocianin, melynek ilyen jellegű hatását kísérletesen kiváltott arthritis esetében is igazolták állatokon), 5) fájdalomérzetet mérséklő (C-fikocianin), 6) szív-, máj- és vesevédő (elsősorban a szabadgyök-hatástalanító, antioxidáns és sejtvédő sajátosságainak köszönhetően), 7) immunmoduláns (vizes kivonat, benne a sajátos poliszacharidok – klinikai vizsgálatokban igazolt), 😎 tumorképződési folyamatot lassító (az immunvédekezés felerősödésének köszönhetően – klinikai vizsgálatokban igazolt), 9) méregtelenítő és gyógyszerek okozta mellékhatásokat mérséklő (antibiotikumok és egyéb gyógyszerek – pl.antituberkulotikumok, cisplatin, ciklosporin – szív- és vesekárosító hatását mérséklő – klinikai vizsgálatokban igazolt), 10) vérlemezkék összecsapzódását gátló és érelmeszesedés folyamatát lassító, 11) a vérzsír értékeket kedvezően befolyásoló (a káros hatású LDL-koleszterin koncentrációját csökkentő és az érvédő HDL-koleszterin arányát növelő), 12) vércukorszint csökkentő (humán vizsgálatokkal is igazolt), 13) antiallergén (allergiás rhinitis esetében igazolták ilyen jellegű hatását), 14) alultáplált betegek állapotát jelentős mértékben feljavító (ez utóbbi hatást HIV-fertőzött kiskorú gyerekek esetében klinikai vizsgálatokban igazolták) →
Vannak dolgok, amikre a korlátozások alatt jobban jut időnk. Ilyen egy kis otthoni kozmetikai kényeztetés. Szerencsés helyzetben vagyok hiszen nekem “saját kozmetikus mesterem” van, aki a DXN kozmetikai termékeivel is csodát tud tenni!
A ZÖLD VÉR! A Spirulina az összes olyan tápanyagot tartalmazza, melyre az emberi szervezetnek szüksége van!!! 💚💚💚 Kicsit bővebben erről a “super food”-ról A Spirulina a legtöbb proteint tartalmazó élelmiszer, több mint 60% emészthető, növényi fehérjét tartalmaz. A Spirulina tele van különleges fitonutriensekkel, mint a fikocianin, poliszacharidok és szulfolipidek, melyek támogatják az immunrendszert! Jó eséllyel csökkentik a fertőzéses megbetegedések és az autoimmun betegségek kockázatát. A főbb hatások az alábbiakban foglalhatók össze: 1) antivirális és vírusfertőzés ellenes (vizes kivonata gátolja a HIV-1 vírus replikációját – klinikai vizsgálatokban igazolt), 2) antimikrobiális (különböző szerves oldószerekkel készült kivonatai, illékony szénhidrogénjei – heptadecén és tetradecén), 3) antioxidáns (por önmagában és kombinált készítményekben, szuperkritikus extrakcióval készült kivonat), 4) gyulladáscsökkentő (különösen a C-fikocianin, melynek ilyen jellegű hatását kísérletesen kiváltott arthritis esetében is igazolták állatokon), 5) fájdalomérzetet mérséklő (C-fikocianin), 6) szív-, máj- és vesevédő (elsősorban a szabadgyök-hatástalanító, antioxidáns és sejtvédő sajátosságainak köszönhetően), 7) immunmoduláns (vizes kivonat, benne a sajátos poliszacharidok – klinikai vizsgálatokban igazolt), 😎 tumorképződési folyamatot lassító (az immunvédekezés felerősödésének köszönhetően – klinikai vizsgálatokban igazolt), 9) méregtelenítő és gyógyszerek okozta mellékhatásokat mérséklő (antibiotikumok és egyéb gyógyszerek – pl.antituberkulotikumok, cisplatin, ciklosporin – szív- és vesekárosító hatását mérséklő – klinikai vizsgálatokban igazolt), 10) vérlemezkék összecsapzódását gátló és érelmeszesedés folyamatát lassító, 11) a vérzsír értékeket kedvezően befolyásoló (a káros hatású LDL-koleszterin koncentrációját csökkentő és az érvédő HDL-koleszterin arányát növelő), 12) vércukorszint csökkentő (humán vizsgálatokkal is igazolt), 13) antiallergén (allergiás rhinitis esetében igazolták ilyen jellegű hatását), 14) alultáplált betegek állapotát jelentős mértékben feljavító (ez utóbbi hatást HIV-fertőzött kiskorú gyerekek esetében klinikai vizsgálatokban igazolták) →